HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

Parga, Görögország

Parga - Valtos
Parga - Valtos

Parga egyedülálló, festői fekvésű városka, a tengerparttól a középkori vár faláig girbe-gurba utcácskák mentén épültek fel történelmi házai, ma már mindegyik alsó szintjén kis üzletek, kávézók, éttermek várják az idelátogatókat. Igazi kis labirintus, amiben minden este jó elveszni, végül pedig megpihenni egy ínyenc, mediterrán specialitásokat feltálaló kis étterem asztalánál, vagy akár egy panoráma-koktélbárban.
Az üdülőhely legszebb és legnagyobb strandja a Valtos-öböl, szándékosan itt béreljük szállásaink is. Valtos strandja finom aranyhomokos, lassan mélyülő, kristálytiszta vízzel, a parton több étteremmel, bárral, vízisport lehetőségekkel, továbbá a központ felé rendszeresen közlekedő taxi hajócskával. Valtos-ról Parga vára és a központ is kiépített sétányon is megközelíthető gyalogosan, a távolság kb. 800m.
Érkezés, közlekedés: Parga településre, illetve különösen a szállásokig a szűk utcák miatt nem lehet eljutni autóbusszal, emiatt a Pargát választó utasaink a korfui járatra kapnak majd helyet. Buszunk röviddel a kikötőbe való érkezés előtt megáll, innen partnerünk minibuszokkal szállítja majd a vendégeket a pargai szállásokig.


Irodánk képviseletét az üdülőhelyen a PARGA HOLIDAYS utazási iroda látja el, az ő munkatársaik biztosítják a
transzfert is az autóbuszunktól a szállásokig és vissza. Az alacsony heti létszám (10-14 utas/turnus) miatt magyar nyelvű telepített idegenvezető nem dolgozik náluk, angol/német/görög nyelven tartják majd Veletek a kapcsolatot, irodájuk Parga Kryoneri strandja mellett található. Fakultatív programok náluk fizethetők be, a pontos kínálatról, árakról, minimális induló létszámunkról tőlük kaptok majd tájékoztatást.


Parga - a kis Monte Carlo

Programlehetőségek

Paxos és Antipaxos

Pargaval szemben találjuk meg a Jón-tenger 2 gyöngyszemét, Paxos és Antipaxos szigeteit. A kirándulás alkalmával elsőként Antipaxosra érkezünk, ahol egy rövid megállót követően élvezhetjük a türkiz kék tenger kristálytiszta vizét, majd indulunk tovább a nagyobb szigetre, Paxosra. Ezt követően felfedezhetjük a kék lagúna filmbe illő barlangjait, majd a sziget fővárosa, Gaios képeslapra illő szépségeit csodálhatjuk meg. A program díja kb. 25 €.

Acheron folyó

Irány a kristálytiszta Acheron folyó! A festői szépségű tájakon átzubogó folyó rengeteg programlehetőséget rejt magában. A bátrabbak kipróbálhatják a rafting vagy kenuzás izgalmait, de a folyó sekély vize miatt kellemes sétára is alkalmas. Ezután Amouthia felé vesszük az irányt, ahol a folyó a tengerbe ömlik. Kalandvágyó utasaink egy rövid hajóutat követően a 4 km-es ragyogó homokú Vrachos Beach-en süttethetik a hasukat. A program díja kb. 23 €.

Hajóút Korfura

A csodálatos, történelmi sziget, Korfu várja a kirándulókat, ahol a szabad program keretein belül egyéni tempódban fedezheted fel Korfu város keskeny utcáit, velencei stílusú épületeit, lélegzetelállító templomait. A kirándulás Parga kikötőjéből indul.

Jón-tengeri hajókörút

Parga csodaszép kikötőjéből indulunk Lefkada szigetére, ahol kezdetét veszi a kaland! Első úti célunk a gyönyörű Porto Katsiki, ahol kb. 1 órát úszhatunk a Jón-tenger egyik legszebb öblében. Mindezek után Kefalonia szigete következik, ahol egy festői szépségű halászfalut fedezhetünk fel. A következő megálló Ithaka, ahol a sziget leggyönyörűbb falva hatalmas szélmalmaival és olívafákkal borított domboldalával tárul elénk. A soron lévő látnivaló egy igazi különlegesség, hiszen megtekinthetjük a híres Papanikolis barlangot, amely menedékként szolgált a 2. világháború alatt. Hazafele úton is számos apró szigetben gyönyörködhetünk a lenyugvó nap fényében. A program díja kb. 45 €.

Taxi hajó Pargába és Lichnos strandra

Valtos strandjáról nem csak sétálva, de kényelmes, és látványos kishajós utazással is eljuthatunk Parga kikötőjébe. Naponta több taxi hajó is indul, akár este is (ára kb. 4 Eur). Parga kikötőjéből pedig további kirándulási lehetőség, hogy szintén taxi hajókkal eljuthatunk a gyönyörű, aprókavicsos Lichnos strandra (ára kb. 9 Eur). A hajók naponta indulnak, foglalás sem szükséges.

Szállásajánlatok

Harmony Garden
Parga | Parga - Valtos

850 m
Már csak 2 szabad a típusból a hétre
2024.05.20 - 05.29.
3 fős stúdió (std3)
144 €
(utazás busszal, szállás (7 éjszaka))
Nakos Studios
Parga | Parga - Valtos

550 m
2024.05.20 - 05.29.
3 fős stúdió (std3)
121 €
(utazás busszal, szállás (7 éjszaka))