HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

Görögországig meg sem állunk…

Célunk, hogy Utasainkat a lehető legrövidebb idő alatt utaztassuk a választott görög üdülőhelyükre, és csakis a legkényelmesebb buszokkal. A szervezéskor mindent ennek rendelünk alá, ezért van az, hogy nálunk egy busz csak egy helyre közlekedik, és felszállni is csak két útba eső helyszínen lehet a budapesti indulást követően. Ön tehát elfoglalja helyét buszunkon, hátradől és közetlenül a tengerpartig szállítjuk, mindenféle kitérő, átszállás, más buszra való várakozás, átpakolás és más görög üdülőrégiók útbaejtése nélkül. (Kivéve Parga, ahol az utolsó 40 km-t partnerünk minibuszával/taxival teszik majd meg a kedves Utasok).
Indulás, kiutazás
Szervezésünkben hétről hétre ugyanazon az útvonalon, ugyanaz a két (képeken is látható) Neoplan Starliner busz fog közlekedni, az útvonalat, szállások fekvését ismerő gyakorlott gépkocsivezetőkkel. Budapestről a Népligetből indulunk (megközelíthető M3 metróval illetve pótlóval, Volánbusz járatokkal, 1-es villamossal), ezt követeően az M5 autópályán haladunk végig, amely mentén is csak korlátozott számú felszállási lehetőséget biztosítunk: Kecskeméten az Auchan mellett, illetve Szegeden az Auchan felé vezető főút mellett van mód csatlakozni utazásainkhoz. Ezek pár perces kitérőt jelentenek, várakozás idő nincs, az Utasok csak beszállnak és már folytatjuk is az utat, ezzel is igyekszünk minimálisra csökkenteni a menetidőt.

A várható indulási időpontok Budapestről:
Paralia/Olympic Beach esetében hétfőnként kb. 15:00-16:00 óra között,
Zakynthos szigetére szerdánként reggel 07-08:00 között,
Korfura/Pargára pedig csütörtökönként délelőtt 9-11:00 között a kompmenetrend, illetve határforgalom függvényében. (A pontos indulási időpont az utastájékoztatóban szerepel, melyet indulás előtt egy héttel küldünk el Utasainknak).
Buszunk egy úton csak egy területre közlekedik!
Leggyakrabb panasz, amit a görög utakkal kapcsolatban hallani lehet, hogy ha gyorsan le is ér a busz Görögországba, utána 2-3 kölönböző régióba is kell szállítania utasokat, így például egy Paralia-ba közlekedő járat gyakran kitér még Stavros vagy Sarti felé is, ezzel akár 5-8 órával is megnőhet az utazással és várakozással eltöltött idő, arról nem is beszélve, hogy a buszsofőrök gyakran nem tudják, hogy a másik üdülőhelyen hová, melyik hotelhez is kell vezessék a járművet. Szintén nagyon hosszú utat eredményez, amikor egy iroda szervezésében 3-6 vidéki helyszínen is biztosítanak felszállást, hiszen ilyenkor például egy Budapesten felszálló Utas indulás után 4 órával is még valahol hazánkban lesz úton, ahelyett, hogy már a szerb autópályán gurulna Belgrád felé.

Irodánknak viszont nem a tömegturizmus a célja, mi csak egy buszra tervezünk turnusonként, és azt egyszerre egyetlen üdülőterületre küldjük, azon belül is csak 2-3 apartmanházhoz szállítunk utasokat. Így garantáltan nem lesznek feleslegesen megtett kilométerek, és felesleges várakozással töltött hosszú órák!
(A fentiek alól csak Parga kivétel, mert Pargára tartó utasainkat a korfui buszunk szállítja, majd az utolsó 40 km-en görög minibuszokkal, taxival utaznak a szállásokhoz).
Útvonalak, érintett országok
A nyaraláshoz Szerbián és Macedónián át vezet útvonalunk. Mindkét országba utazhatunk útlevéllel, vagy érvényes kártyás formátumú személyigazolványunkkal is, ez vonatkozik minden EU-s állampolgárra egységesen, viszont lényeges odafigyelnünk, hogy jogosítvánnyal, illetve lejárt érvényességű okmánnyal nem utazhatunk.

A Pontos útvonalunk Görögországba a következő:

Budapest - Kecskemét - Szeged - Röszke (határ) - Szabadka - Belgrád - Nis - Presevo (határ) - Skopje - Gevgelia (határ) - Thesszaloniki.
Paralia/Olympic Beach felé: Korinos - Paralia - Olympic Beach (összesen Budapesttől 1.050 km, teljes menetidő kb. 15-18 óra).
Korfu/Parga felé: Kozani - Ioannina - Igoumenitsa (összesen Budapesttől a kikötőig 1.300 km, teljes menetidő kb. 19 óra).
Zakynthos felé: Kozani - Ioannina - Arta - Antirio tengerszoros - Patra - Kyllini (összesen Budapesttől a kikötőig 1.520 km, teljes menetidő kb. 22 óra).
Utazás négy csillagos, Royal Class komfortú busszal (83 cm-es extra üléstávval!)
Csak saját busszal utaztatunk nyáron, hétfőnként Paraliára és Olympic Beach-re, péntekenként pedig Zakynthos és Korfu szigetekre indulnak a buszaink. A képeken is látható jármű a kategória legkényelmesebb buszának számító Neoplan Starliner, mely biztosítja, hogy a görög tengerpartig tartó 15-23 órás buszos utazás kellemesen teljen. Járművünkön a szokásos DVD, LCD televízió, automata légkondícionáló és egyéb berendezéseken felül a legfontosabb kényelmi extra a 83 cm-es üléstáv, mely csaknem 10 centiméterrel több, mint a szokásos 49 fős turistabuszokban. Ezen kívül a külföldi útszakaszon folyamatosan rendelkezésre áll ingyenesen a fedélzeti WC, üléspáronként 230V-os konnektor, és megosztott 3G/WiFi hálózat a szerb és görög területeken.

További részleteket buszunkról itt olvashat >>>