HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

Zakynthos, Görögország

Laganas
Laganas

Zante, a Jón-tenger szigeteinek harmadik legnagyobbja, szórakozási lehetőségeit tekintve lehetne a legnagyobb is, de itt méret szerint alakul a rangsor. Kellemes, enyhe éghajlata, sűrű erdők által borított hegyei, virágos völgyei, gazdagon termő szőlő-, mazsolaültetvényei és gyümölcskertjei miatt méltán nevezhetjük a velenceiek által adományozott "Fiore de Lavanté"-nek, azaz a Kelet virágának. A hófehér homok, türkizkék tenger, magas sziklafalak, a földtani csodáknak számító barlangok nem csak a turistákat vonzzák, mivel az egész Földközi-tenger térségéből jönnek ide az úgynevezett álcserepes teknősök (Caretta-caretták), hogy lerakják tojásaikat.
Laganas, a sziget party fővárosa. Mindegy, hogy csak a párjával vagy egy egész busszal érkezik az ember, itt a buli garantált. Jól kiépített, homokos strandján a tündöklő napsütés és tengervíz mellett cocktail bárok, tavernák, gyümölcs-, és csecse-becse árusok zárják ki az unatkozás eleve minimális lehetőségét.


A kihagyhatatlan öböl...

Élménybeszámolók, hírek

Érkezés Zakynthosra '19 májusában
Idei első csoportunkkal leutaztunk Zakynthos szigetére! Laganas már pezsgő hangulattal vár mindenkit...
2019.05.25.
Első utunk Blue Waves szállásunkhoz...
Aki nem éri be kevesebbel, mint egy tengeparti szállás, egyúttal színvonalas, tágas szobára is vágyik, jól választott! A Blue Waves már 2012 óta Utasaink kedvence!
2012.06.02.

Programlehetőségek

Hajós szigetkörút

Tarts velünk egy kalózhajó fedélzetén és hajózzuk körbe a gyönyörű Zakynthos északi vadregényes partszakaszát! Utunk során a sziget olyan sziget érintetlen oldalát ismerhetjük meg, melyet csak hajóról láthatunk, ahol a természet az úr, közelről tekinthetjük meg a geológiai csodáknak számító kék barlangok és öblök látványát is! Időjárási viszonyok (szél, hullám erőssége) függvényében kikötési és fürdési lehetőség a híres Navagio öbölben, ahol tényleg türkizkék a tenger színe! Az egész napos program ára kb. 35 euró/fő

Buszos szigettúra

Egész napos izgalmas buszos kirándulásunk során ellátogatunk a lithakiai olivaolaj-üzembe, eljutunk Maheradóba az Agia Mavra templomhoz, illetve a csodatévő ikonhoz, megnézzük Exo-Chora több mint 2000 éves olajfáját továbbá Szent Dionysos kolostorát, megcsodáljuk a sziget szimbólumaként ismert Navagio-öblöt és a főváros lélegzetelállító panorámáját is. Természetesen nem maradhat ki a kóstoló a sziget híres borait bemutató Callinico pincészetben sem! Mindezek mellett fakultatív kishajóval fedezhetjük fel a lélegzetelállító kék barlangokat a sziget csücskében (a hajójegy a külön fizetendő, az út kb. 40 perc.) A buszos szigettúra ára kb. 35 eur/fő.

Görög est

Egy felejthetetlen naplemente sziklaszirtek tetejéről, görög nyalánkságok, élő zene a legnépszerűbb görög dallamokkal, profi néptáncosok bemutatója. Mindez egy lélegzetelállító helyen, a Kampiban található Michalis családi taverna teraszán. A házigazdák többfogásos, házias vacsorával, a ház borának korlátlan fogyasztásával és változatos műsorral várják a vendégeket, ahol természetesen mi is tanulhatnak pár tánclépést! Az élmény garantált! A program ára kb. 38 euró/fő

Kaiki hajókirándulás

Fedezzük fel együtt a környező öblök eldugott szegleteit, szebbnél szebb strandjait, egy kellemes félnapos hajókirándulás keretében, Kaiki halászhajókkal! A kirándulás Laganas kikötőjéből indul, amit autóbusszal közelítünk meg. A kishajó először teknőskeresésre megy a laganasi öbölbe, majd a Keri kék barlangok felé veszi az irányt. A program során úszhatunk a misztikus barlangokban, lubickolhatunk a nyílt vízben és felfedezhetjük a tenger élővilágát. Később áthajózunk Marathonisi kedves kis szigetére, ahol lehorgonyzunk és szabad program keretében élvezhetjük a hely adottságait. Visszatérve a kapitány finom főztje vár minket. A program ára kb. 35 eur/fő

Kirándulás Kefalóniára

Egész napos program a jón szigetvilág másik gyöngyszemére, Kefalónia szigetére! Zakynthosról komppal jutunk át a szomszédos szigetre (kb. 1,5 óra). Szent Gerasimos fennséges temploma vár minket, majd csónakázunk Melissani barlangtaván. A kirándulásból nem maradhat ki Drogoratti híres barlangja sem, ahol egykor Maria Callas is koncertet adott. Rövid fotószünet keretében megörökíthetjük Myrthos varázslatos tengerpartját. A sziget fővárosa, Argostolliba az utolsó állomás, mielőtt visszatérünk Zante szigetére. A program ára kb. 55 euró/fő. (A program június második hetében indul először.)

Szállásajánlatok

Residence Blue Waves
Zakynthos | Laganas

30 m
Legkeresettebb szállásaink egyike
2023.06.15 - 06.24.
3 fős stúdió (std3)
104 444 Ft
(utazás busszal, 7 éj szállás)
Mare Blu Studios
Zakynthos | Laganas

50 m
Már csak 2 szabad a típusból a hétre
2023.06.15 - 06.24.
3 fős stúdió (std3)
92 222 Ft
(utazás busszal, 7 éj szállás)
Aktypis Deluxe Studios
Zakynthos | Laganas

30 m
Már csak 2 szabad a típusból a hétre
2023.09.21 - 09.30.
2 fős stúdió (std2)
89 999 Ft
(utazás busszal, 7 éj szállás)