HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

Korfu, Görögország

Sidari
Sidari

Korfu, a gyönyörű jón sziget a görög-albán határral egyvonalban található, a szárazföldtől komppal kb. 1,5 óra távolságra. Csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönhetően turisták állandó kedvence. Változatos domborzatú felszínét borító dús, örökzöld növényzete miatt "smaragdzöld sziget"-nek is szokták nevezni. Klímája télen-nyáron enyhe, növényzetét fenyőerdők, narancsfák, ciprusfélék, hatalmas olajfa ligetek jellemzik. Korfu az Odüsszeia utolsó helyszíne, mely Sissit is annyira megérintette, hogy palotát építettett a szigeten. Korfu fővárosa igazi építészeti olvasztótégely: velencei karakter, kanyargós utcácskákkal, Párizst idéző palotákkal, angol stílusú középületekkel, és természetesen mediterrán hangulatú görög házakkal. Legfőbb vonzereje mégis természeti szépsége, homokos tengerpartjai, kristálytiszta tengervize, fantasztikus homokkő sziklái, melyek közül a híres Canal d'Amour Sidariban csak egy látnivaló a sok közül. Mindehhez a hamisítatlan görög hangulat és vendégszeretet biztosít kellemes körítést.


Homokos strandok és változatos sziklás öblök gyönyörű partszakasza...

Élménybeszámolók, hírek

Meghódítottuk Korfut!
Korfu szigetét is megnyitottuk Utasaink számára! 2021. június 16-án partra szálltunk, mától hetente indulunk erre a gyönyörű zöld szigetre, mindhárom szállásunk fogadja a vendégeket!
2021.06.16.
Látogatás Korfu fővárosában
A fantasztikus strandok, homokköves öblök mellett Korfu szigetén kihagyhatatlan még a főváros meglátogatása! Kultúrák találkozása, mediterrán hangulat, festői utcácskák... Sidaritól mindössze 1 órányira! Idei első utunkon mi is felkerestük. :)
2019.06.02.
2019 első korfui turnusa megérkezett!
Elkezdődött a szezon Korfun is, kényelmes buszunkkal már oda is szállítottuk első Utasainkat, akik már élvezhetik a helyiek vendégszeretét, és a szép szállásainkat, melyek közül télen többet magas színvonalon fel is újítottak!
2019.06.01.
Régebbi bejegyzések >  

Programlehetőségek

Buszos szigettúra

Az egész napos buszkirándulás keretében meglátogatjuk e gyönyörű, örökzöld sziget természeti szépségeit és történelmi nevezetességeit. A program során ellátogatunk a Sissi-kastélyba (belépő: kb. 6 Eur/fő), ahol a sétálhatunk a gyönyörű palota termei között és bolyonghatunk a csodálatos parkban. Ezt követőn megismerkedünk a főváros főbb nevezetességeivel (Régi Erőd, Szt. Spiridon Templom), szabad időnkben pedig válogathatunk a nyüzsgő óvárosi bazár portékái között. Délután ellátogatunk Paleokastritsába, mely az egyik legszebb pontja a szigetnek. Itt egy kis hajókázásra is van lehetőség. A program ára kb. 40 eur/fő

Görög est

Az este során megismerhetjük az igazi görög ízeket, hiszen a helyben grillezett bőséges vegyes húsos tálak mellett görög salátát és tzatzikit is kóstolhatunk. Mindeközben részesei lehetünk egy 2 órás folklór műsornak az ország tájegységeinek táncaiból, de lesz itt tűz tánc, hastánc és még tányértörés is! A jókedvünknek semmi sem szab határt, kedvünkre mulathatunk a szirtaki, zorba ritmusaira. A program ára kb. 20 eur/fő

BBQ hajókirándulás

Irány a tenger! A Kaiki kirándulás során megismerhetjük a sziget csodálatos öbleit. A hajó Kassiopi-ból fut ki a türkizkék vizekre, majd megcsodálhatjuk a keleti partszakaszt. Egyik festői öbölben lehorgonyzunk, itt kedvünkre úszkálhatunk a kristálytiszta tengerben, majd áthajózunk a homokos Kalamaki tengerpartra, ahol a hajó legénysége pompás ebédet készít nekünk. Grillezett húsok, saláták, tzatziki, vagyis finomabbnál finomabb görög ételek közül válogathatunk. Ebéd után ezen a csodás tengerparton töltjük a délutánt, fürdéssel és játékokkal egybekötve. A program ára kb. 36 eur/fő

Albánia

Irány Albánia! A hajó a fővárosból indul 9 óra magasságában és Agia Saranda településre érkezik majd, ahonnan idegenvezetővel buszos túrával folytatódik a kirándulás. Először meglátogatjuk a világörökséghez tartozó Butrinti romvárosát, itt a Nemzeti Park területén svédasztalos ebéd (italfogyasztás külön fizetendő) lesz. A következő megálló a Lekuresi kastély, ami a várostól csak 5 perc utazásra található. Visszaindulás előtt még szabad program Agia Saranda városában. Várható érkezés Sidariba este 8 körül. Ára: 55 euró (+ vízum 10,00 €) ,ez tartalmazza a transzfert, hajóutat, buszos kirándulást, belépőket, illetve ebédet. Útlevél nem szükséges, csoportban személyi igazolvány is elegendő!

Szállásajánlatok

Villa Mariposa
Korfu | Sidari

30 m
Már csak 1 szabad a típusból a hétre
2023.06.08 - 06.17.
2 légteres 4 fős apartman (2p4)
83 333 Ft
(utazás busszal, szállás (7 éjszaka))
Gela Appartements
Korfu | Sidari

100 m
2023.06.08 - 06.17.
3 fős stúdió (std3)
82 222 Ft
(utazás busszal, 7 éj szállás)