HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

Korfu, Görögország

Sidari
Sidari

Korfu, a gyönyörű jón sziget a görög-albán határral egyvonalban található, a szárazföldtől komppal kb. 1,5 óra távolságra. Csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönhetően turisták állandó kedvence. Változatos domborzatú felszínét borító dús, örökzöld növényzete miatt "smaragdzöld sziget"-nek is szokták nevezni. Klímája télen-nyáron enyhe, növényzetét fenyőerdők, narancsfák, ciprusfélék, hatalmas olajfa ligetek jellemzik. Korfu az Odüsszeia utolsó helyszíne, mely Sissit is annyira megérintette, hogy palotát építettett a szigeten. Korfu fővárosa igazi építészeti olvasztótégely: velencei karakter, kanyargós utcácskákkal, Párizst idéző palotákkal, angol stílusú középületekkel, és természetesen mediterrán hangulatú görög házakkal. Legfőbb vonzereje mégis természeti szépsége, homokos tengerpartjai, kristálytiszta tengervize, fantasztikus homokkő sziklái, melyek közül a híres Canal d'Amour Sidariban csak egy látnivaló a sok közül. Mindehhez a hamisítatlan görög hangulat és vendégszeretet biztosít kellemes körítést.


Homokos strandok és változatos sziklás öblök gyönyörű partszakasza...

Élménybeszámolók, hírek

Látogatás Korfu fővárosában
A fantasztikus strandok, homokköves öblök mellett Korfu szigetén kihagyhatatlan még a főváros meglátogatása! Kultúrák találkozása, mediterrán hangulat, festői utcácskák... Sidaritól mindössze 1 órányira! Idei első utunkon mi is felkerestük. :)
2019.06.02.
2019 első korfui turnusa megérkezett!
Elkezdődött a szezon Korfun is, kényelmes buszunkkal már oda is szállítottuk első Utasainkat, akik már élvezhetik a helyiek vendégszeretét, és a szép szállásainkat, melyek közül télen többet magas színvonalon fel is újítottak!
2019.06.01.
Átfogó felújítást kapott tengerparti Villánk!
Két teljesen új, boutique hotel stílusú stúdió és egy apartman jött létre az emeleten, illetve az összes föltszinti szoba is megújult tengerparti szállásunkon, a Villa Mariposa-ban.
2019.05.30.
Régebbi bejegyzések >  

Programlehetőségek

Buszos szigettúra

Az egész napos buszkirándulás keretében meglátogatjuk e gyönyörű, örökzöld sziget természeti szépségeit és történelmi nevezetességeit. A program során ellátogatunk a Sissi-kastélyba (belépő: kb. 6 Eur/fő), ahol a sétálhatunk a gyönyörű palota termei között és bolyonghatunk a csodálatos parkban. Ezt követőn megismerkedünk a főváros főbb nevezetességeivel (Régi Erőd, Szt. Spiridon Templom), szabad időnkben pedig válogathatunk a nyüzsgő óvárosi bazár portékái között. Délután ellátogatunk Paleokastritsába, mely az egyik legszebb pontja a szigetnek. Itt egy kis hajókázásra is van lehetőség. A program ára kb. 40 eur/fő

Görög est

Az este során megismerhetjük az igazi görög ízeket, hiszen a helyben grillezett bőséges vegyes húsos tálak mellett görög salátát és tzatzikit is kóstolhatunk. Mindeközben részesei lehetünk egy 2 órás folklór műsornak az ország tájegységeinek táncaiból, de lesz itt tűz tánc, hastánc és még tányértörés is! A jókedvünknek semmi sem szab határt, kedvünkre mulathatunk a szirtaki, zorba ritmusaira. A program ára kb. 20 eur/fő

BBQ hajókirándulás

Irány a tenger! A Kaiki kirándulás során megismerhetjük a sziget csodálatos öbleit. A hajó Kassiopi-ból fut ki a türkizkék vizekre, majd megcsodálhatjuk a keleti partszakaszt. Egyik festői öbölben lehorgonyzunk, itt kedvünkre úszkálhatunk a kristálytiszta tengerben, majd áthajózunk a homokos Kalamaki tengerpartra, ahol a hajó legénysége pompás ebédet készít nekünk. Grillezett húsok, saláták, tzatziki, vagyis finomabbnál finomabb görög ételek közül válogathatunk. Ebéd után ezen a csodás tengerparton töltjük a délutánt, fürdéssel és játékokkal egybekötve. A program ára kb. 36 eur/fő

Albánia

Irány Albánia! A hajó a fővárosból indul 9 óra magasságában és Agia Saranda településre érkezik majd, ahonnan idegenvezetővel buszos túrával folytatódik a kirándulás. Először meglátogatjuk a világörökséghez tartozó Butrinti romvárosát, itt a Nemzeti Park területén svédasztalos ebéd (italfogyasztás külön fizetendő) lesz. A következő megálló a Lekuresi kastély, ami a várostól csak 5 perc utazásra található. Visszaindulás előtt még szabad program Agia Saranda városában. Várható érkezés Sidariba este 8 körül. Ára: 55 euró (+ vízum 10,00 €) ,ez tartalmazza a transzfert, hajóutat, buszos kirándulást, belépőket, illetve ebédet. Útlevél nem szükséges, csoportban személyi igazolvány is elegendő!

Szállásajánlatok

Giorgos Studios
Korfu | Sidari

140 m
Már csak 2 szabad a típusból a hétre
2021.06.08 - 06.17.
3 fős stúdió (std3)
55 555 Ft
(utazás busszal, szállás (7 éjszaka))
Villa Mariposa
Korfu | Sidari

30 m
Már csak 1 szabad a típusból a hétre
2021.06.08 - 06.17.
2 légteres 4 fős családi apartman (2p4CS)
65 555 Ft
(utazás busszal, szállás (7 éjszaka))
Delmare Beach Hotel
Korfu | Sidari

30 m
Már csak 1 szabad a típusból a hétre
2021.06.15 - 06.24.
2 fős stúdió (std2)
95 555 Ft
(utazás busszal, szállás (7 éjszaka))