HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

SZABAD GÖRÖG NYÁR

Röviddel Húsvét előtt Görögország bejelentette:
1.) Belépés: május 2.-től megszűnik a covid19 ellenőrzés a határokon, tehát sem védettségi igazolvány, sem oltás, sem PLF regisztráció nem szükséges, utazhatunk mint régen: egyetlen érvényes úti okmány felmutatásával!
2.) Helyszíni szolgáltatások igénybe vétele is teljesen szabad lesz május 2.-től, azaz itt sem kell oltás, vagy bármiféle igazolás, teszt, mehetünk kirándulni, étterembe, szórakozóhelyre vagy épp vásárolni.
3.) Június 1.-től az egyelőre még beltérre vonatkozó maszkhasználati előírást is eltörlik, ettől kezdve a maszkokat is elfelejthetjük!
Hazatérés:
A magyar határokon sincs Covid-19 ellenőrzés. Ez azt jelenti, hogy hazatéréskor a Magyarországra való belépéshez semmilyen igazolás vagy teszt nem szükséges, kizárólag a személyi igazolvány/útlevél érvényességét ellenőrzik.

Összefoglalva: az utazáshoz két dolog szükséges idén: kell egy érvényes foglalás a HolidayLines.hu-nál, és még jól jön egy érvényes személyi igazolvány vagy útlevél. :)
Szabad belépés Görögországba!
-2022. március 15.-től regisztráció (PLF) sem szükséges.
-2022. május 02.-től megszűnik a határokon a covid19 ellenőrzés.
-2022. május 02.-től megszűnnek az országon belüli járványügyi korlátozások a szolgáltatások igénybe vételére vonatkozólag (pl. étterem, kirándulások, utazás, vásárlás).
-2022. június 01.-től a beltéri maszkhasználatot is eltörlik.
Hazatérés Magyarországra
A Kormány 2022 tavaszán eltörölte a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos szabályokat, a hazatérés minden igazolás nélkül lehetséges, karantén nincs!
Tranzitforgalom
A közlekedés a Balkán országain át folyamatos és akadálymentes, a tranzitforgalomban kizárólag azt kell igazolnunk, hogy az adott országon átutazunk, egészségügyi igazolásokra (védettség, negatív teszt, orvosi igazolás, stb.) nincs szükség!