HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

Karanténmentes foglalás

2021. június 23-tól megszűnt a magyar határokon a Covid-19 ellenőrzés. Ez azt jelenti, hogy hazatéréskor a Magyarországra való belépéskor semmilyen igazolás vagy teszt nem szükséges, kizárólag a személyi igazolvány/útlevél érvényességét ellenőrzik.
Így utasainknak a teljes görögországi nyaraláshoz egyetlen gyorstesztre lesz szüségük, mely mindössze 5-7.000 Ft, vagy pedig védettségük igazolására, mely INGYENES, és ezek elegendőek is a kiutazáshoz, a hazatéréshez pedig már semmilyen igazolás nem szükséges. Fontos! A repülővel hazatérőkre egyelőre még az enyhített hazatérési szabályok nem vonatkoznak.
A védettséggel még nem rendelkezők számára irodánk kedvezményes (7.500 Ft/teszt) PCR tesztelési lehetőséget kínál Budapesten, illetve ugyanitt 5.000 Ft-os áron gyorsteszt (antigén teszt) is elvégeztethető, ezzel a lehetőséggel élhetnek azok is, akiknek a repülővel való hazatérés miatt lesz szükségük tesztre..
Görögországi belépéshez az alábbiak szükségesek:
-Határátlépést megelőző napon elvégzett PLF regisztráció (QR kódot kap minden utazó).
-72 órán belüli negatív PCR teszteredmény, lehetőleg angol nyelven, illetve június 21-től 48 órán belüli egyszerű gyorsteszt (antigén teszt) is elfogadott!
-PCR teszt helyett elfogadott még az oltási igazolás, amennyiben az oltás második adagját az érekezés előtt 14 nappal beadták (igazolás lehetőleg angolul).
-PCR teszt helyett elfogadott a fertőzésen való átesettség, amennyiben érkezés előtt lekésőbb 9 hónappal, legkorábban 2 hónappal készült pozitív PCR teszt, vagy orvosi diagnózis a covid ferzőzésről (igazolás angolul).
-Gyermekek: 12 életévüket még be nem töltött gyermekek számára eltörölték a teszt- vagy igazolási kötlezettséget, tehát egyszerűen személyi igazolvánnyal beléphetnek!
A kormány június 23-tól eltörölte az egészségügyi (Covid-19) ellenőrzést Magyarország határain (kivéve légi közlekedés), azaz 2021 nyarán lehet külföldre utazni onnan hazatérni karantén nélkül, most már bárkinek, akár az oltással, illetve védettséggel NEM rendelkezőknek is.
Repülővel utazó utasaink a linkre kattintva láthatják az aktuális szabályokat.
A közlekedés a Balkán országain át folyamatos és akadálymentes, tehát aki jogosult belépni Görögországba, illetve majd hazafelé Magyarországra, annak nem kell attól tartania, hogy valemely tranzitország határán fog fennakadni.
A tranzitforgalomban kizárólag azt kell igazolnunk, hogy az adott országon átutazunk, egészségügyi igazolásokra (védettség, negatív teszt, orvosi igazolás, stb.) nincs szükség!