HUF / EUR
Hellas.HolidayLines.hu Görögországig meg sem állunk.

Koronavírus tájékoztató

Kedves Utasaink!

Újból megerősíthetjük: SZABAD AZ UTAZÁS!
Július közepén a Nyugat-Balkánon megugrott a fertőzöttek száma, emiatt számos intézkedés lépett életve: Görögország a közúton érkezőktől 72 órásnál (3 nap) nem régebbi negatív koronavírus teszteredményt kér, illetve rövid időre a magyarok hazatérése is kérdésessé vált, ezt azonban 3 nap múlva az ORFK pontosította: Görögország zöld ország, ahonnan a hazatérés magasabb kockázatú országokon át közlekedve is szabadon lehetséges. Jelenleg tehát ami többlet ügyintézést/költséget okozhat Utasainknak, az a teszigazolás beszerzése.
Égyébiránt ahogy korábban már írtuk, a "koronavírus pánikhangulat" csökken, a budapesti és a kijárási korlátozások feloldása után magyar állampolgárként szabadon utazhatunk az EU országaiba, így Görögországba is, szintén szabad a belépés Szerbiába, a tranzit közlekedés pedig Bulgárián vagy Észak-Macedónián át is gond nélkül lehetséges (buszunk a 06.15.-i turnus óta mindkét útvonalon rendszeresen jár).

Szeretnénk megnyugtatni tehát Benneteket, hogy újult erővel szervezzük és valósítjuk meg útjainkat, sok csoportunk már a tengerparton élvezi a nyaralást, illetve sokan már vissza is tértek a pihenésből, és kellemes élményekről számoltak be.
Görög partnereink is nagyon várták már a korlátozások végét, ez az idő el is jött, a helyszínre érve a szokásost is felülmúló vendégszeretettel fogadtak minket! Aki most Görögországba utazik, vendégként valóban királynak érezheti magát!

A három deszinációnk (Pieria-Paralia, Zakynthos, Korfu) közül jelenleg egyiken sincsen koronavírusos fertőzött! Egyik sem volt súlyosabban érintett terület, a járvány tetőzésekor is 5-6 fertőzöttet regisztráltak, egyetlen haláleset történt, a többi beteg azóta meggyógyult a betegségből.

Folyamatosan figyeljük az eseményeket, természetesen az utazásokat csak abban az esetben indítjuk el, ha a nyaralás és az odautazás biztonságos. Továbbra is fenntartjuk, hogy útjaink mindenképpen elindulnak, akkor is, ha az elmúlt időszak bizonytalansága miatt kevés jelentkező maradt az adott hétre. Ennek érdekében határoztunk arról a garanciáról, hogy már 10 fős létszámtól minden buszjáratunkat el fogjuk indítani Görögországba!
  • Ezer forintos foglalás: már 1.000 Ft/fő előleggel lefoglalható a nyaralás, ennél nagyobb összeg kockáztatását nem kérjük senkitől, aki szeretne utazni, de még bizonytalan benne, hogy el tud-e jönni (munkahely, szabadság, család, stb. okokból). Az utazásokat már nem korlátozza semmilyen előírás, vagy karantén, de sokan még tudják biztosan, hogy el tudnak-e szabadulni itthonról 1-2 hétre.
  • Maximális higiénia: autóbuszaink minden út előtt teljes fertőtlenítésen esnek át (utastér, csomagtér, fogantyúk, WC, stb.
  • Vírusmentes és biztonságos utazás: A két Neoplan StarLiner buszunk nem csak komfortos, hanem koronavírus szempontból is roppant biztonságos, hiszen a legnagyobb teljesítményű szellőztető rendszer gondoskodik a friss levegőről, és az elhasznált levegő cseréjéről, mindezt természetesen HEPA szűrő segítségével folyamatosan, akkor is, ha az Utas elzárja a feje feletti szellőzőnyílást.
  • Távolságtartás: nálunk ugyanakkora légtérre fele annyi Utas jut, mint egy 76-88 fős emeletes buszon! Az üléstávolságok mindenhol minimum a német 4 csillagos sztenderdet (83 cm) teljesítik, illetve felül is múlják. Mindez a jó szellőztetéssel együtt minimálisra csökkenti egy esetleges fertőzés lehetőségét.
  • Kézfertőtlenítés: buszaink első és hátsó ajtajánál is felszereltünk kézfertőtlenítő adagolókat, így bármikor lehetőség van kezünk fertőtlenítésére.
  • Szájmaszkok: minden Utasunk induláskor kap ajándékba egy mosható textil szájmaszkot, mely jó szolgálatot tehet az utazás, és majd a nyarlás alatt is.
  • Irodai ügyfélszolgálat: irodánkat Budapesten június 1-én ismét megnyitjottuk. Kérjük itt is a szájmaszkok fegyelmezett viselését!
  • Átfoglalások: aki a pozitív hírek hatására már hamarabb elindulna, a foglalások korábbi dátumra való módosítása ingyenes irodánk Utasai számára!
  • Utalványok: akik utazási utalványt kértek az idei utazásuk helyett, még most tudnak ismét foglalni a 2020-as útjainkra. A jó hírek hatására bizonyos turnusaink hamar megtelhetnek, a lehetőség tehát csak a készlet ereéig tart. Természetesen utalványaink érvényesek maradnak 2021-ben is.

Június közepe óta tehát már nyaralhatunk, gyertek, tapasztaljátok meg Ti is az igazi szabadságot Görögországban! Addig is kitartás azoknak, akik később kapnak szabadságot, mi a görög parton már ittunk egy jó hideg frappét és finom Mythos-t is, hamarosan rajtatok a sor!
Hellas.HolidayLines.hu