Info

 

  ZakynthosParaliaOlympic BeachKorfu
 

HolidayLines

 

 

 

 


 
  Fakultatív programok, kirándulások (Paralia, Olympic Beach)
 
Neoplan Starliner****

Jól szervezett turnusváltás!

Turnusváltás


Akciós ajánlataink

Last minute utak

Programok (Zakynthos)

Turnusváltás

Programok (Paralia)

Turnusváltás

HolidayLines a Facebook-on

Facebook

Csoportkedvezmények

Csoportok

Tematikus hetek, animáció

Animáció

2012 katalógus letöltés

Prospektus


   
 
  Levegőben "lebegő" kolostork titkai  
 


Neoplan Starliner****


- Meteorák, egész napos program, ára: 26 Eur/gyermek: 22 Eur
A világ nyolcadik csodájaként is emlegetett, sziklára épült kolostorváros megannyi titkával és érdekességével várja a látogatót, tele gigantikus torony- és csipkealakú 100-150 m magas sziklákkal. A csendes és fenséges szirtek tetején alakult és virágzott keresztény szerzetesi állam kolostorai közül kettőt belülről, míg a többit kívülről ismerhetjük meg. Később ellátogatunk egy ikonfestő műhelybe, ahol megismerkedünk az ikonfestészet praktikájával.

 
  Isteni kaland az istenek hegyén...  
 


Neoplan Starliner****


- Olympos hegye, egész napos program, ára: 18 Eur/gyermek: 15 Eur
Az Olympos felhőkbe vesző csipkés csúcsai a hegyvonulat és a tenger közti keskeny síkságról büszkén törnek az ég felé. Meglepőek ezek az erdős lejtők a kopár görög tájak után. Édesvizű patakok csobognak a sziklák törésein keresztül, megannyi madárfajnak és állatnak biztosítva az ivóvizet. Agios Panteleimonasba, egy eldugott kis hegyi faluba vesszük utunkat, majd Litochoro a következő célpont, ahonnan az Enipeasz-folyó mentén elsétálunk a Vythosi vízesésig. (A gyalogtúra kb. 1,5 órát vesz igénybe.) Buszunk majd 1000 méteres magasságba, a Stavros menedékházhoz visz fel, csodálatos panoráma tárul elénk. A kirándulás során lehetőségünk lesz egy fakultatív ebéd keretében megkóstolni a görög mézet és a görög nemzeti italt, az ouzot.

 
  Skiathos zöldellő szigete  
 


Neoplan Starliner****


- Skiathos szigettúra, egész napos program, ára: 35 Eur/gyermek: 28 Eur
Hajóval közelítjük meg az ország talán legszebb kikötőjét, majd buszunkkal bejárjuk a sziget fenyvesekkel, gyümölcsöskertekkel és több mint félmillió olajfával borított dombjait, és egyetlen nagyobb városkáját, Skiathost. A sziget csúcsánál fekszik a sokat emlegetett Koukounaries strand, melynek homokos partszakasza alacsony fák között húzódik, kiváló terepet biztosítva egy hűsítő fürdőzésre és napozásra.

 
  Görögország fővárosa, Athén felfedezésre vár!  
 


Neoplan Starliner****


- Athén városlátogatás, egész napos program, ára: 45 Eur/gyermek: 35 Eur

+ helyszínen fizetendő kombinált belépő ára: 12 euro/fő

Szombaton éjfélkor indul a nagy buszos kaland. Athén legszebb nevezetességeit keressük fel, többek között az Akropolist, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Dionüszosz és a Herodes Atticus színházakra, az Areoszpagoszra, a Lykabettosz dombjára, az Agorára és tiszta időben még Pireuszra is. Hogy ne kelljen a nagy hőségben gyalogolni, hűs buszunk ablakain keresztül gyönyörködhetünk a város legszebb épületeiben (úgymint az Egyetem, az Akadémia, a Nemzeti Könyvtár, a Parlament és az Elnöki Palota, a Stadion, a Zappion, a Zeusz-templom, valamint  Hadrianusz-diadalíve). A sok új információ után jól esik egy kis bazározás, frappézás és falatozás az óvárosban, Plakában. Hazafelé útba ejtjük a Thermopülei-emlékművet is, mielőtt visszaérnénk kellemes apartmanjainkba.

 
  Kóstoljunk bele a görög kultúrába!  
 


Neoplan Starliner****


- Görög est, táncbemutató, esti program, ára: 20 Eur/gyermek: 15 Eur
Hamisítatlan görög hangulat, a buzuki tipikus hangja, ínycsiklandó fogások, finom bor, üdítők és egy izgalmas táncelőadás varázsol mosolyt a vendégek arcára. A gasztronómiai csodák után jöhet a görög életérzés megismerése is, a bortól mámoros hangulatban tanulhatjuk meg a görögök nemzeti táncát, a szirtakit. Éjfélkor "könnyes" búcsút veszünk vendéglátóinktól, és visszavonulunk, hogy kipihenjük magunkat a másnapi strandoláshoz.

 
  Kalózkodás Paralia öbleiben  
 


Neoplan Starliner****


- Hajózás Paralia öbleiben, fél napos, ára: 20 Eur/gyermek: 15 Eur
Ismerjük meg a környéket a tenger szemszögéből nézve! Először meghódítjuk az Olympos hegy térségét, kikötünk lábánál, ahol mindenki próbára teheti bátorságát a hajóról ugrálva... Később Litochoro partszakaszán élvezhetjük tovább a napot, délben pedig kapitányunk megvendégel minket.

 
  Csússzunk az élmények tengerébe!  
 - Vízipark látogatás, egész napos program, ára: 25 Eur/gyermek: 20 Eur
A Waterland Aquapark Észak-Görögország legnagyobb vízi játszótere, Thessaloniki külvárosában, kb. 100 km-re Paraliától. Csúszdák minden mennyiségben, hullámfürdő és medencék. Ha elég lenne az aktív kikapcsolódásból, egy-egy fa hűsítő lombja alatt élvezhetjük az aranyló napsütést, melyet nyugágyak és napernyők is komfortosabbá tesznek.

  Thessaloniki városlátogatás
 

 

 

- Thessaloniki városlátogatás, ára: 15 Eur/gyermek: 10 Eur
Thessaloniki látványosságai csokorba gyűjtve. Félnapos városnézés busszal és gyalog. Akinek kedve szottyan meglátogathatja a közeli Outlet Centert is, ahol sok márkás termék jelentős kedvezménnyel szerezhető meg.
  Vergina - Edessa -Naussa
 

 

Edessa

 

 

- Vergina, Naussa, Edessa; ára: 25 Eur/gyermek: 20 Eur

Kihagyhatatlan történelmi séta az Unesco világörökségi listáján szereplő sírnál, melybe II.Philippos királyt (Nagy Sándor édesapját) temették. Ez az egyetlen olyan ókori királyi sír, melyet nem fosztottak ki, így megtekinthetjük 1977-ben feltárt kincseit is. A program következő állomása Naussa, ahol a festői szépségű Agios Nikolaos parkban teszünk sétát, ill. ízletes pisztrángot ehetünk a helyi "Margitsziget" étteremben. Utolsó programpontként Edessa csodálatos vízeséseinél fényképezkedhetünk, többek közt a 70m magasból alázúduló Caranos mögül...

 

(c) TravelLines Kft. - 1065 Budapest, Podmaniczky u. 2. - Nyitva tartás: H - P.: 10:00-19:00.
Telefon: +36(70)533-66-22, Tel: +361-311-05-86, mail: info@holidaylines.hu